Sešla se tu spousta fotoreportérů. Tady vidím zrovna jednoho :-).
(Foto: Vašek Vašák)
Bez sítí byste nechytili ani čudličku. To je základ.
(Foto: Vašek Vašák)
Sítě se roztáhnou a současně se upouští voda - jak vidíte, stále ji ještě mají rybáři (nebo rybníkáři, nevím, jak je titulovat) po prsa (čímž nemyslím pány na lodičkách).
(Foto: Vašek Vašák)
Potom je potřeba odborně shora obhlédnout situaci (a pokud možno nespadnout do vody, což se povedlo).
(Foto: Vašek Vašák)
Vzápětí se musí nahnat ryby bliž ke kádím. Dělá se to velmi sofistikovaně: mlácením klacky do vody a do lodí. V tom druhém případě vzniká rámus, na který jsou kapři alergičtí.
(Foto: Vašek Vašák)
Pláci, pláci, plác.
(Foto: Vašek Vašák)
Pomalu se taky zatahují sítě.
(Foto: Vašek Vašák)
Čím jsou blíž ke břehu, tím jsou těžší, takže to občas vyžaduje upustit vzduch.
(Foto: Vašek Vašák)
Pak si všichni zazpívají Kolo, kolo mlýnský.
(Foto: Vašek Vašák)
"To by se mělo pořádně prozkoumat," rozhodl se chlapeček, což neuniklo pozornosti rybářů (rybníkářů).
(Foto: Vašek Vašák)
Šup s kapříky do kádí.
(Foto: Vašek Vašák)
Tihle jsou pěkně vypasení. Ufff.
(Foto: Vašek Vašák)
Prohlíží se také, jestli mají všichni pečlivě učesanou pěšinku, aby se na štědrovečerním stole líbili.
(Foto: Vašek Vašák)
Ještě je zvážit a pak s nimi na náklaďák.
(Foto: Vašek Vašák)
Fešáci, že? Ryby i rybáři (rybníkáři).
(Foto: Vašek Vašák)
Malý "pytlák" s docela maličkým podběráčkem ještě nejspíš nepochopil, že tady toho moc nechytí (kromě rýmy). Ale teď už vzhůru za dobrou pečenou rybou, což je odtud ještě nějakých půl kilometru.
(Foto: Vašek Vašák)
Vedlejší rybník se nevypouští a lemují ho krásné, staré stromy (které s tím ovšem nijak nesouvisejí).
(Foto: Vašek Vašák)
Promenáda v plavkách. V čele je s malým náskokem kačer Donald, který ale plave mimo soutěž.
(Foto: Vašek Vašák)
Rybář - sólista doufá, že si svůj úlovek nebude muset koupit v nedalekém krámu, aby doma nemusel vysvětlovat, kde vlastně celou sobotu byl.
(Foto: Vašek Vašák)
Strom se právě rozhodl napít. Proč ne, vody je dost.
(Foto: Vašek Vašák)
Konečně jsme došli tam, kam časem zamíří kroky všech zúčastněných. Tady si lze objednat i sníst rybičku.
(Foto: Vašek Vašák)
Jak vidíte, kuchyňka je apartní.
(Foto: Vašek Vašák)
Pstruh byl opravdu velice chutný. Paní kuchařka je šikovná. Prostě přijďte pobejt (i když se to tady takhle neříká, ale to nevadí).
(Foto: Vašek Vašák)