Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J33a60n 33P96a32l95l55a78s

19. 2. 2016 22:51

Dobrý večer, jako pivař nerozumím ani pivu, natož vínu. Ale miluju česká přísloví a jedno související s článkem dám k dobru:

Ve víně je pravda, v pivu síla a ve vodě bacily.

1 0
možnosti

J18a62n 12J85e56l72í50n48e22k

19. 2. 2016 15:39

Poprvé jsem nepřečetl. Kdysi dávno jsem měl strýce, který byl nejlepším znalcem vína u nás. Nakupoval za bolševika víno pro náš stát. Uměl řadu jazyků a jezdil po Evropě. A občas přivezl číslovanou láhev z aukce, dostal ji jako dárek. I dal mi napít. A když jsem řekl, že je to slušné víno, řekl, že jsem barbar, ať už nikdy víno napiji. A naučil mě pít whisky, za což jsem mu vděčný.

Myslím, že znalosti o víně jsou u nás velmi malé. A obdivuji ty, kteří je mají, nesnáším ty, kteří je předstírají.

0 1
možnosti

Jane, nejsem znalec, proto se nechám k vínu vyjadřovat druhé, o nichž jsem přesvědčený, že mu rozumějí. Myslím, že se u nás po roce 1990 povědomí o vínu významně zvedlo a že znalců je tady dnes nesrovnatelně víc, než předtím. Díky za názor.

0 0
možnosti

"Millera" mám taky ráda, dnes jste pane kolego zvolil témata, která jsou mi blízká.

1 0
možnosti

To jsem rád a díky, paní Naďo.

0 0
možnosti

Tož sú aj vína, keré sa dělajú z hroznů, pravili stařeček Pleva na smrtelnej posteli.

1 0
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1232x
Jsem hudebník, novinář a (s prominutím) spisovatel. Vystudoval jsem SPŠE Hořovice a Lidovou konzervatoř (dnešní Konzervatoř J.Ježka) - obor zpěv a skladba. Tři roky jsem byl projektantem, pak (vlastně až dodnes) muzikantem. Napsal jsem řadu písní pro naše přední zpěváky (V. Špinarová, H. Zagorová. J. Korn ad.), mé album Masky se stalo exponátem Muzea Vl. Vysockého v polském Koszalinu. Zkomponoval jsem hudbu k několika americkým filmům (Stockholm Syndrome, Goreality, Pill Word, Jesus Now). Jako interpret jsem vystupoval 10 let v asi tisíci představeních dvojice Šíp – Uhlíř, zpíval jsem i s několika skupinami. Do nedávna jsem byl kapelníkem legendárního undergroundového "sdružení" Aktual (ke spolupráci s M. Knížákem mě přivedl textař Z. Rytíř). Od roku 1991 jsem i novinářem. Byl jsem redaktorem Xantypy, Týdeníku Televize, šéfredaktorem hudebního internetového časopisu www.make.cd. Psal jsem (event. píšu) do Mladého světa, Ahoje na sobotu, Reflexu, Koktejlu, Time In, Sportu, Receptáře, Xantypy atd. Vyšlo mi 7 knih (do dalších jsem přispěl), Pouť za černým Kristem obdržela cenu M. Ivanova za Knihu literatury faktu 2005-07.